On-line трансляція

Світлини

Bankoboev.Ru_angely.jpg

Відвідувачі сайту

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterСьогодні6
mod_vvisit_counterВчора6
mod_vvisit_counterЦього тижня18
mod_vvisit_counterМинулого тижня68
mod_vvisit_counterЦього місяця220
mod_vvisit_counterМинулого місяця310
mod_vvisit_counterВсі220634

Сьогодні: 2018-02-22

Форма підписки на наші новини

Всі поля обов'язкові для заповнення.

Авторизація

Про свято Стрітення існує чимало легенд, звичаїв, прикмет. Але нам, християнам, важливо розуміти справжню суть цього свята і розуміти, чому воно є важливе і відноситься до найбільших свят церковного року. На 40-ий день після народження Ісуса Христа Марія та Йосиф виконали закон, про який йдеться у Старому Завіті,  і який постановляв, що на 40-ий день після народження хлопчика, а на 80-ий — після народження дівчинки кожна мати мала принести до дверей святині однорічне ягня на цілопальну жертву, як знак визнання над собою найвищої Божої влади і подяки, а голуба – як жертву за гріхи. Після цього жінка вважалась очищеною. Цей же закон приписував, що первородного сина треба було принести до святині та пожертвувати Богу. Ця подія описується у Євангелії. Як сказано, у той час збулась передбачена Богом зустріч Христа з праведним Симеоном. Ось як описує нам той день св. євангелист Лука: «Йому (Симеонові) було відкрито Святим Духом, що не бачитиме смерті перш, ніж побачить Христа Господа. Він прийшов Духом у храм. І як батьки вносили дитя Ісуса, щоб учинити над ним за законним звичаєм, він узяв його на руки, благословив Бога й мовив: "Нині, Владико, можеш відпустити слугу Твого за Твоїм словом у мирі, бо мої очі бачили Твоє спасіння, що Ти приготував перед усіма народами; світло на просвіту поганам, і славу твого люду – Ізраіля» (Лк. 2, 26-32).

Один священик на саме свято Стрітення Господа Нашого Ісуса Христа перед самим освяченням свічок сказав дуже строго, але водночас благально: "Не вірте бабським байкам про стрітенську свічку. Бо ходять слухи, що свічка має чудодійну силу. І якщо з нею зробити те і те, то буде те і те. Це все видумка, байки бабські. Це я вам говорю, священик, що освячує ці свічки. Свічка ніякої сили не має!" Тут всі затихли, а духовний пастир продовжив: Освячуємо свічки у церкві нашою молитвою і в молитвах на освячення свічок прохаємо про те, "щоб, як запалені свічки своїм світлом розганяли нічний морок, так і наші душі, просвічені Духом Святим, уникали гріховної тьми (сліпоти духовної)".

...дуже важко любити того, хто завдав мені кривди, коли мене зачіпає за живе. Та саме це дозволяє пізнати мій внутрішній світ. Бог полюбив нас, грішників. Віддав своє життя не за праведника, а за грішників. Вияв любові – вмерти за грішника. Хто вчиться любові, той може зупинити свою руку, занесену над головою ворога і стримати її. Коли йде ескалація напруги і натравлювання одне на одного, тут немає християнської любові. Любов перевищує справедливість.

У середу, 12 лютого, - свято Трьох Святителів.

Святі Лутургії служитимуться  о 7:30, 9:00 і 18:00 год.

У суботу, 15 лютого –

Стрітення Господнє

Святі Літургії служитимуться

о  7:30, 9:00, 11:00, 13:00 год.

 Запрошуємо до спільної молитви!

Іноді в думках торкаюся всіх учасників майдану: повсталого народу, міліціонерів, влади, провокаторів… Що відбувається в душі кожного з них?