On-line трансляція

Світлини

ib216.jpg

Відвідувачі сайту

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterСьогодні2
mod_vvisit_counterВчора7
mod_vvisit_counterЦього тижня156
mod_vvisit_counterМинулого тижня73
mod_vvisit_counterЦього місяця433
mod_vvisit_counterМинулого місяця373
mod_vvisit_counterВсі222096

Сьогодні: 2018-05-27

Форма підписки на наші новини

Всі поля обов'язкові для заповнення.

Авторизація

  У всьому світі вже починають витягувати вертепні фігури, стирають з них срібний шар пилу, полірують до блиску, скоро будуть розставляти, а то й вже розставили... Маленькі ясла, в яких набито кілька жмутів запашного сіна. Худоба, котра своїм теплом зігріватиме Спасителя. Печера, над якою ясно зорітиме знак Різдва – перша святовечірня зірка! Святе сімейство притягує найбільше уваги, бо і ніжна Матір Марія, і статечний Йосиф так дбайливо, так лагідно схиляються над ясельцями, що кортить схилитися разом з ними і завмерти, споглядаючи диво – Христос народився! У яслах лежить Спаситель світу, Його дитяча гладенька шкіра, пухкенькі губки, спостережливий і надзвичайно зацікавлений погляд... Що не кажіть, але й справді атмосфера різдвяного вертепу допомагає нам наблизитись до того часу, коли народився Ісус Христос – Слово сталося Тілом і замешкало між нами. Наближення до Різдва... Якими способами можна прийти до глибшого розуміння Втілення... Пропонуємо вам символічні десять кроків, завдяки яким на шляху до Різдва зможемо принести Христа до свого серця та сердець інших.

базиліка Святого Йоана на ЛатераніПонад півтори тисяч українських мігрантів Італії здійснили спільне паломництво до папської базиліки Святого Йоана на Латерані, катедрального храму єпархії Рима. Проща відбулась 26 грудня, на другий день Різдвяних свят за григоріанським календарем.

svechi-v-cerkviПитання: Яке значення має свічка, яку віруючі запалюють перед іконами в храмі?

Відповідь: Запалюючи свічку перед образом, ми супроводжуємо цей жест молитвою до Господа або молитвою про заступництво Богородиці і святих, і продовжуємо нашу молитву: полум'я свічки символізує цю безперервність молитви. Іноді, зайшовши в храм, ми хотіли б залишитися в ньому на якийсь час, але не можемо: тоді, запалюючи свічку, ми ніби залишаємо її на знак нашої молитовної присутності.

Питання: Чи можуть повсякденні гріхи бути відпущені прочитанням молитви «Отче наш»?

Відповідь: Як ми вже не раз говорили, відповідаючи на питання про Таїнство Примирення, тяжкі (смертні) гріхи відпускаються тільки за допомогою Сповіді, в той час як наявність звичайних гріхів не позбавляє благодаті і не перешкоджає причащанню Святими Тайнами. Ці гріхи прощаються не лише в Таїнстві Покаяння, а й іншими шляхами: наприклад, коли ми вимовляємо акт покаяння на Службі Божій.

У день празника Непорочного зачаття Пречистої Діви Марії учасниці жіночої парафіяльної спільноти «Діти непорочної» зібрались разом, щоб спільно вшанувати нашу Небесну Неньку та Заступницю. Зранку розпочалось вшанування Богородиці спільною Божественною Літургією, яку очолив духівник спільноти о. Андрій Корчагін.